Ga naar hoofdinhoud

Klimaat & Circulariteit

Klimaat & Circulariteit

Ecomatters biedt ondersteuning voor klimaatimpact en energiereductie in vele capaciteiten en biedt een volledig dienstenpakket voor kleine tot grote multinationale ondernemingen. Het is onze prioriteit om nauw samen te werken met onze klanten om verder te gaan dan de cijfers en duurzaamheid iets productiefs voor uw bedrijf te maken.

We helpen onze klanten met:

  • De koolstof- en energievoetafdruk van uw producten en bedrijf berekenen en analyseren, volgens de GHG-protocolmethodologie en ISO 14000-conform
  • Eco-efficiëntieanalyses uitvoeren van producten en organisaties
  • Tools of richtlijnen ontwikkelen voor het verzamelen en berekenen van CO2-voetafdrukgegevens
  • Beoordelen waar de emissie-hotspots zich bevinden in uw productwaardeketen en toeleveringsketen, inclusief hotspots op het gebied van energieverbruik
  • Op locatie een energieaudit uitvoeren en een overzicht maken van bestaande energiestromen
  • Een gekwantificeerd overzicht ontwikkelen van het energiebesparingspotentieel van uw bedrijf voor een korte of lange periode

Diensten

Climate & Energy

Het meten van jouw klimaatimpact is een waardevolle manier om inzicht te krijgen in de algehele impact van jouw product of organisatie op het milieu en de samenleving

Waarom je Klimaat & Circulariteit impact berekenen?

Een CO2-voetafdruk is een maatstaf voor klimaatverandering, berekend als de totale hoeveelheid broeikasgassen (GHG) die wordt uitgestoten door een individu, organisatie, regio of product. Kooldioxide (CO2) wordt beschouwd als het belangrijkste broeikasgas, gezien de grote hoeveelheden wereldwijde emissies, het vermogen om thermische straling te absorberen en het feit dat het langer in de atmosfeer blijft dan andere vergelijkbare gassen die bijdragen aan de klimaatverandering. Daarom wordt het gebruikt als enig referentiepunt en worden de meeste koolstofvoetafdrukken berekend in CO2-equivalentie. Deze berekening is gestandaardiseerd zodat voetafdrukken van producten en organisaties kunnen worden vergeleken.

Maar waarom koolstof berekenen? Het wordt steeds belangrijker om de uitstoot van broeikasgassen te monitoren en te verminderen of zelfs de ambitieuze doelstelling te behalen om als organisatie of bedrijf CO2-neutraal te zijn. Het meten van uw ecologische voetafdruk is een voordelige manier om te beginnen met het bekijken van de algehele klimaat- en energie-impact van uw product of organisatie, en het stellen van emissiereductiedoelstellingen, inclusief op wetenschap gebaseerde doelstellingen. Koolstofberekeningen zijn ook nodig voor duurzaamheidsrapportage, zoals het voldoen aan de Global Reporting Initiative-normen, deelname aan het Carbon Disclosure-project of het aanvragen van een Eco-label.

Energiegebruik, in type en efficiëntie, kan een grote rol spelen in de hoeveelheid CO2-emissies van producten of een organisatie als geheel. Daarom wordt het steeds belangrijker om de energieprestaties van een product of organisatie te volgen en te berekenen. Dit kan door middel van energieberekeningen en energieaudits.

Het doel van een energieaudit is om meer inzicht te krijgen in uw eigen energieverbruik en de mogelijke besparingsmaatregelen in kaart te brengen. Een energie-audit geeft een overzicht van al het energieverbruik en alle energiestromen, en kan potentieel verouderde technologieën en/of gebieden voor efficiënte investeringen aan het licht brengen. Op deze manier kunnen bedrijven op de meest effectieve manier energie-efficiëntie en kostenbesparende verbeteringen doorvoeren, die op hun beurt de EU als geheel helpen haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie te behalen.

Of u nu uw CO2-voetafdruk wilt berekenen, uw energieverbruik wilt begrijpen, een CO2-strategie wilt ontwikkelen of wilt weten waar u moet beginnen voor uw organisatie, Ecomatters kan u ondersteunen. Neem contact op om erachter te komen hoe wij u kunnen ondersteunen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Case Studies

Het scala aan projecten voor een diverse groep klanten illustreert de uitgebreide ervaring die we hebben met klimaat en circulariteit berekeningen.

Regain - End of Waste criteria
End-of-waste assessment report for Regain Services Pty Limited
End of waste system
Analysing the Dutch end-of-waste system
Emission calculation tool
Emission calculation tool to SURF towards understanding impact
AkzoNobel - EPD for paint
Supporting AkzoNobel with EPDs for paint products
Steel plates EPD - Makstill - Case Study
EPD for steel plates produced by Makstil
Salt mining impact
The environmental impact of salt mining by Nobian
Climate adaptation
Adopting climate adaptation measures
Sustainable sanitation - Thetfort
Towards a more sustainable sanitation system with Thetford

Back To Top