Skip to content

Emissie & Circulariteit tools

Ontwikkeling van emissiebaseline en circulariteitstools

Ecomatters ontwikkelt regelmatig tools om de uitstoot van broeikasgassen (greenhouse gases, afgekort GHG) of de eco-efficiëntie van producten te berekenen. Voorbeelden zijn het Teijin Klantvoordeelmodel of de SURF-emissieberekeningstool. We kunnen helpen met het bouwen van tools die geschikt zijn om inzicht te vergroten, R&D-werk en besluitvorming te ondersteunen. We kunnen ook emissietools ontwikkelen voor  externe communicatie naar klanten of andere belanghebbenden. Het is echter belangrijk op te merken dat dit enige inspanning vergt en dat externe validatie nodig is. Wanneer je dit doet, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met milieuclaims en deze goed te onderbouwen met gedegen onderzoek.

Onze expertise op het gebied van chemische veiligheid en recycling heeft ook geleid tot de ontwikkeling van een tool voor chemische recycling. Gezien de noodzaak om het einde van de levensduur van kunststoffen adequaat aan te pakken, zijn er nieuwe bedrijven op het gebied van kunststofrecycling ontstaan. Chemische recycling heeft potentieel, maar het duurt ook lang voordat het op grote schaal wordt toegepast. We hebben een tool ontwikkeld die startende ondernemingen op het gebied van chemische recycling helpt bij het begrijpen van de  duurbaarheid en de inherente risico’s van hun onderneming. Investeerders kunnen deze tool ook gebruiken om gesprekken met potentiële financiers te structureren.

Hulp bij het ontwikkelen van tools

Ecomatters ontwikkelt tools voor verschillende soorten duurzaamheidsbehoeften. We kunnen werken vanuit een systeemperspectief of een product specifieke bril opzetten. Als je het gevoel hebt dat je een tool nodig hebt, maar niet precies weet hoe de tool in elkaar moet steken, kunnen we ook helpen bij het bepalen van de vereisten.

Wij ondersteunen onze klanten met:

  • Ontwikkelen van tools voor emissie-impactreductie of voor het bevorderen van circulariteitsdoelstellingen
  • Ontwerpen van Excel tools als proof of concept (voor toekomstige implementatie in websites)
  • Ondersteuning van toolontwerp of hulpbereikvereisten

Onze tools

Contact

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

Plan een belafspraak

Back To Top