Ga naar hoofdinhoud
Klimaat & Energie

Klimaat & Energie

Ecomatters biedt ondersteuning voor klimaatimpact en energiereductie in vele capaciteiten en biedt een volledig dienstenpakket voor kleine tot grote multinationale ondernemingen. Het is onze prioriteit om nauw samen te werken met onze klanten om verder te gaan dan de cijfers en duurzaamheid iets productiefs voor uw bedrijf te maken.

We helpen onze klanten met:

  • Eco-efficiëntieanalyses uitvoeren van producten en organisaties
  • CO2-footprint dataverzameling ontwikkelen en tools of richtlijnen berekenen
  • Beoordelen waar de emissiehotspots zich bevinden in uw productwaardeketen en supply chain, inclusief hotspots over energieverbruik
  • Op locatie een energie audit uitvoeren en een overzicht maken van bestaande energiestromen
  • Een gekwantificeerd overzicht ontwikkelen van het energiebesparingspotentieel van uw bedrijf voor een korte of lange periode
Climate & Energy

Het meten van uw klimaatimpact is een waardevolle manier om de algehele impact van uw product of organisatie op het milieu en de samenleving te begrijpen

Waarom je Klimaat & Energie Impact uitrekenen?

Een CO2-voetafdruk is een maatstaf voor klimaatverandering, berekend als de totale broeikasgassen (GHG) die worden uitgestoten door een persoon, organisatie, regio of product. Kooldioxide (CO2) wordt als de belangrijkste broeikasgas beschouwd, gezien de grote hoeveelheden wereldwijde emissies, het vermogen om thermische straling te absorberen en omdat het langer in de atmosfeer blijft dan andere vergelijkbare gassen die bijdragen aan klimaatverandering. Daarom wordt het gebruikt als een enkel referentiepunt en worden de meeste CO2-voetafdrukken berekend in CO2-equivalentie. Deze berekening is gestandaardiseerd zodat voetafdrukken tussen producten en organisaties kunnen worden vergeleken.

Maar waarom zou je koolstof berekenen? Het wordt steeds belangrijker om de uitstoot van broeikasgassen te bewaken en te verminderen of zelfs om de ambitieuze doelstelling om als organisatie of bedrijf klimaatneutraal te zijn, te behalen. Het meten van uw ecologische voetafdruk is een voordelige manier om te beginnen met het bekijken van de algehele klimaat- en energie-impact die uw product of organisatie heeft, en het stellen van emissiereductiedoelstellingen, waaronder op wetenschap gebaseerde doelen. CO2 berekeningen zijn ook nodig voor duurzaamheidsverslaglegging, zoals het voldoen aan de Global Reporting Initiative-normen, deelname aan het Carbon Disclosure-project of het zoeken naar een Eco-label.

Energieverbruik, in type en efficiëntie, kan een grote rol spelen in de hoeveelheid CO2-uitstoot van producten of een organisatie als geheel. Daarom is het steeds belangrijker om de energieprestaties van een product of organisatie te volgen en te berekenen. Dit kan door middel van energieberekeningen en energie-audits.

Het doel van een energie-audit is om het inzicht in uw eigen energieverbruik te vergroten en de mogelijke besparingsmaatregelen in kaart te brengen. Een energie-audit geeft een overzicht van al het energieverbruik en -stromen en kan potentieel verouderde technologieën en / of gebieden voor efficiënte investeringen onder de aandacht brengen. Op deze manier kunnen bedrijven de meest efficiënte energie-efficiëntie en kostenbesparende verbeteringen doorvoeren, die op hun beurt de EU als geheel helpen haar ambitieuze doelstellingen voor energie-efficiëntie te bereiken.

Of u nu uw CO2-voetafdruk wilt berekenen, uw energieverbruik wilt begrijpen, een koolstofstrategie wilt ontwikkelen of wilt weten waar u moet beginnen voor uw organisatie, Ecomatters kan u ondersteunen. Neem contact op om erachter te komen hoe wij u kunnen ondersteunen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Case Studies

Het scala aan projecten voor een diverse groep klanten illustreert de enorme ervaring die we hebben met klimaat- en energie-impactmetingen

Salt mining impact
The environmental impact of salt mining by Nobian
Sustainable sanitation - Thetfort
Towards a more sustainable sanitation system with Thetford
Nobian - 1990 Carbon Footprint
Nobian – 1990 Carbon footprint
Sustainable food packaging
Just Eat Takeaway: Sustainable Food Packaging
Environmental & waste disposal legislation
Customer Benefit Model
Customer Benefit Model
Comparative Assertion
DEJONG Hot Water Tanks – LCA Comparative Assertion
eCircular flagship
eCircular Flagship – Circularity of plastics

Back To Top