Skip to content
Duurzaamheidsondersteuning

Ondersteuning en strategie voor duurzaamheid

Bedrijven over de hele wereld besteden meer aandacht aan verantwoord ondernemen en zijn op zoek naar ondersteuning op het gebied van duurzaamheid. Omdat het ook waarde kan genereren, hebben velen de wens om duurzamer te worden, energie-efficiëntie op te nemen en te zorgen voor verantwoord gebruik van materialen en personeel in hun waardeketens. Om actie te ondernemen, wenden deze bedrijven zich tot duurzaamheidsexperts om hen te helpen duurzaamheidsprincipes in hun strategieën te integreren.

Externe ondersteuning van duurzaamheid is een effectieve manier voor jouw bedrijf om waarde te creëren met minder middelen. Er zijn veel manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld een CO2-voetafdruk berekenen, een levenscyclusanalyse van het product (LCA) uitvoeren of onder andere eco-labels, verklaringen en certificeringen verkrijgen.

Hoewel er algemene overeenstemming bestaat dat het opnemen van duurzaamheid in een bedrijfsmodel positief is voor zowel de planeet als de mensen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je kunt beginnen.

Duurzaamheidsondersteuning van Ecomatters

Ecomatters is er om te helpen. Wij zijn experts in duurzaamheid met achtergronden op verschillende gebieden van wetenschap, technologie, business en economie. Ons gevarieerde team heeft een geschiedenis van werken met kleine en grote ondernemingen om hen te helpen hun impact te meten en doelen te stellen om duurzamer en effectiever te worden.

Ecomatters biedt duurzaamheidsondersteuning in vele capaciteiten. We kunnen helpen bij het maken van berekeningen, naleving van wet- en regelgeving en zelfs interne teamondersteuning bieden. Om effectieve ondersteuning te bieden, zijn we op de hoogte van de wereldwijde normen voor emissies en koolstofberekeningsmethoden. Deze methoden omvatten het Carbon Disclosure Project, Global Reporting Initiative en de verschillende LCA ISO-normen.

Het is onze prioriteit om nauw met je samen te werken om verder te gaan dan de cijfers en om duurzaamheid tot iets productiefs voor jouw bedrijf te maken.

Met name het succes van onze flexibele en bedrijfsefficiënte benadering van het integreren van duurzaamheid is te zien in de ervaring die Ecomatters heeft in het stellen van duurzaamheidsdoelen van een bedrijf.

AkzoNobel

Ecomatters heeft AkzoNobel op lange termijn ondersteund. AkzoNobel is een multinationale chemische leverancier en zet zich in voor het creëren van waarde met minder middelen en aanvaardde zodoende de benadering van duurzaamheid van Planet Possible. Hiertoe omvat de AkzoNobel-divisie Duurzaamheid concepten en methodologieën voor duurzaamheid in hun communicatiestrategieën. Ze werken ook samen met de rest van het bedrijf om hen in staat te stellen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

In de loop der jaren hebben we de nodige ondersteuning geboden om deze doelen te bereiken en aanvullende strategieën te ontwikkelen. De projecten waren gericht op de zakelijke gebieden van verven en coatings en hebben samengewerkt met verschillende zakelijke functies, waaronder productie, inkoop, HSE, R & D, marketing en verkoop. Met betrekking tot het volledige duurzaamheidsspectrum hebben de projecten zich gericht op onderwerpen zoals:

  • Flexibele ondersteuning voor AkzoNobel-duurzaamheid
  • Ontwerp en ondersteuning van CO2-rapportagesystemen
  • Update van Eco Premium Solutions-proces
  • Development Resource Efficiency Index (REI)
  • Meerdere EPD-, LCA’s- en Eco-Efficiency-onderzoeken

Daarnaast hebben we de duurzaamheidsbesprekingen gesteund op het niveau van de EU-handelsassociatie voor prestatiestoffen.

Since 2009, Ecomatters has supported AkzoNobel Sustainability in the design and implementation of various key projects. Throughout the years, Max Sonnen and his team have responded effectively to our specific needs. The long-lasting character of our working relationship and Ecomatters’ flexible approach allow for very smooth and efficient execution of projects.

– Klas Hallberg, Manager Sustainable Development

Teijjn Aramid

Ook Teijin Aramid hebben we persoonlijk ondersteund op het gebied van duurzaamheid. We hebben bijgedragen aan het flexibele en effectieve beheer van veel duurzaamheidsgerelateerde projecten bij Teijin.

Samen hebben we deelgenomen aan projecten die centraal staan ​​in de duurzaamheidsstrategie van Teijin Aramid, waaronder:

  • Co-ontwikkeling van het Customer Benefit Model (CBM), een Eco-Efficiency Analysis (EEA) -methode gecertificeerd door TÜV Rheinland
  • Waardeketenanalyse, ontwikkeling van op maat gemaakte tools en marketingactiviteiten
  • Ondersteuning bij berekeningen van de ecologische voetafdruk van Teijin Aramid-producten

The strength of Ecomatters lies in flexible support and real cooperation for all kind of sustainability related questions and topics. Together we worked out the Customer Benefit Model, by continuous development of our combined ideas and modeling skills. Ecomatters’ specialists cover a wide field of sustainability expertise, which is very valuable for us.

– Heidi Beers, Specialist Eco-efficiency Services

… In for instance the calculation of our Ecofootprint the support of Ecomatters goes beyond the calculations itself. Discussions about the results and the use of these results in building business cases is an added value.

– Marjan Kamer, Specialist Eco-Efficiency Services

Wij zijn experts in het ontwikkelen van intuïtieve tools die bedrijven kunnen gebruiken om verdere duurzame productontwikkeling te ondersteunen. We helpen onze klanten om deze tools te gebruiken en begrijpen hoe ze duurzaamheid kunnen gebruiken om kansen te vinden.

Hoe Ecomatters kan helpen

Ecomatters biedt een volledig dienstenpakket voor kleine tot grote multinationale ondernemingen. Ons doel is om de duurzaamheidsondersteuning te bieden die het meest effectief is voor jouw bedrijf. We zijn een vriendelijk en flexibel team dat je graag ondersteunt in de capaciteit die het beste bij jouw organisatie past. Dit kan op vele manieren zijn, van het geven van deskundig advies tot het overnemen van een volledig project van begin tot eind.

Bekijk de volledige lijst met services die we aanbieden:

We hebben verschillende case studies over deze onderwerpen op onze website. Neem gerust contact met ons op als je op zoek bent naar deskundige ondersteuning voor een van deze onderwerpen.

Contact

Max Sonnen

Managing Director

Brienne Wiersema

Sustainability Consultant

Relevante Case studies

Environmental Strategy Ecomatters
Corporate Sustainability Support

Ecomatters has had a cooperative relationship with AkzoNobel Sustainability in providing sustainability…

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

Plan een belafspraak

 

Back To Top