Ga naar hoofdinhoud

 

LCA Tools & Database

Het uitvoeren van een levenscyclusanalyse (LCA) voor bedrijven met veel producten kan een moeizame activiteit zijn. Gelukkig kan het gebruik van speciaal ontwikkelde LCA-tools de efficiëntie en effectiviteit van de impact berekeningen voor elk product aanzienlijk verbeteren.

Tools voor LCA-berekening

Veel bedrijven of grote organisaties hebben veel producten en veel vestigingen. Om de impact van het product of de organisatie te beoordelen, kan het een hele opgave zijn om voor elke onderdeel dezelfde analyse uit te voeren. Dit is waar een tool en een goed ontworpen database met betrouwbare achtergrondgegevens zeer waardevol kunnen zijn.

Kortom, goed ontwikkelde tools (bijvoorbeeld voor het meten van emissies) stellen bedrijven en organisaties in staat om eenvoudig de ecologische voetafdruk van hun product of dienst te berekenen. Hiervoor wordt eerst een database ontwikkeld met daarin alle achtergrondinformatie over een product of waardeketen. Vervolgens stelt een gebruiksvriendelijke interface de gebruiker in staat om gegevens efficiënt in te voeren, met variabelen te spelen en binnen enkele seconden resultaten te genereren.

Op deze manier helpt een tool om snel, betrouwbaar en efficiënt resultaten te genereren, of u nu de CO2-voetafdruk van bestaande producten berekent of bekijkt hoe verschillende activiteiten of grondstoffen de impact beïnvloeden.

Bekijk de case studie van de Eco Footprint Tool die we hebben ontwikkeld.

Hoe Ecomatters kan ondersteunen

Bij Ecomatters zijn we bedreven in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en interactieve rekenmodellen en communicatiemiddelen. We richten ons op uw behoeften en zorgen ervoor dat deze tools begrijpelijk zijn en aangepast aan uw doelstellingen. We kunnen deze tools maken om levenscyclusberekeningen te standaardiseren, systeemvariaties te modelleren of verkoop en marketing te ondersteunen met interactieve modellen. Verder zorgen we voor een verantwoord gebruik van uw model door de betrouwbaarheid en gevoeligheid ervan te testen door middel van modelanalyse.

 

We maken er een prioriteit van om op maat gemaakte modellen, tools en databases te maken die het beste passen bij uw specifieke vereisten. Als u op zoek bent naar een deskundige partner en een vriendelijk en flexibel team om mee samen te werken om uw communicatie-interface of database te ontwikkelen, hopen we dat u contact met ons opneemt!

Contact

Relevante diensten

Bel met onze consultant

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om uw vragen te stellen.

Plan een belafspraak
 

Back To Top