Skip to content

Twijfel je tussen LCA-software? Vind degene die bij je past!

Het maken van interne LCA’s is een goede manier om duurzame keuzes in je bedrijf te sturen. Maar het kan uitdagend zijn om te weten welke software je moet kiezen voordat je begint. Elke software-suite heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hulp krijgen bij de keuze van LCA-software helpt je op de lange termijn naar succes.

Het kiezen van de juiste LCA-software is een uitdaging.

LCA-softwareoplossingen zijn ontworpen met specifieke LCA-behoeften in gedachten. Sommige suites zijn afgestemd op LCA-experts die werken met complexe en gespecialiseerde modellering, terwijl andere een meer gestroomlijnde LCA-benadering bieden binnen strikt gedefinieerde grenzen. De ontwerpfilosofie en het beoogde publiek voor de software bepalen wat mogelijk is binnen de suite. Dit kan van invloed zijn op de functionaliteit met betrekking tot het modelleren van het systeem dat wordt bestudeerd, de verstrekte databases en of, en hoe, een software suite kan worden verbonden met andere systemen.

Jouw keuze voor software kan je vastzetten in een specifieke manier van werken. De gevolgen van uw beslissing zijn echter niet onmiddellijk duidelijk en kunnen dus leiden tot onvoorziene uitdagingen in de toekomst. Je kan er bijvoorbeeld achter komen dat de complexiteit van de software moeilijk te beheersen is of dat de verstrekte databases niet voldoende zijn om aan jouw behoeften te voldoen. Het begrijpen van wat je wilt bereiken, vergemakkelijkt het navigeren door deze uitdaging. Bovendien is het nog beter om de beschikbare softwareopties vanuit een ervaren perspectief te kunnen onderzoeken. Hulp van een expert kan helpen om de mogelijke valkuilen te omzeilen voordat ze zich voordoen.

Hulp bij het kiezen van een LCA software

Met meer dan 10 jaar ervaring in het zelfstandig werken met verschillende LCA-software, zoals Gabi (Sphera – LCA voor experts) en Simapro, kan Ecomatters de obstakels verduidelijken die moeten worden overwonnen en de voordelen die kunnen worden behaald. We hebben geen aansluiting met specifieke softwareproducenten, dus we kunnen onafhankelijk inzicht bieden. Ook hebben we een diepgaand begrip van de verschillende modelleringsconventies, normen en LCA-benaderingen die de keuze voor software beïnvloeden. Met deze ervaring kunnen we je helpen om jouw dilemma bij de keuze van LCA-software rechtstreeks aan te pakken.

Onze ondersteuning op dit gebied kan het volgende omvatten:

  • Het afstemmen van je behoeften op de functionaliteit van de software door de compromissen zichtbaar te maken.
  • Het verbinden van de keuze van LCA-software met je algehele LCA-implementatiestrategie.
  • Integratie met ERP-systemen en boekhoudsystemen.
  • Het verduidelijken van het financiële plaatje van software-acquisitie.
  • Het controleren van de haalbaarheid of het geven van tweede meningen.
  • Het ontwikkelen van de strategische visie voor uw LCA-afdeling.

Wil je meer weten over hoe we kunnen helpen bij jouw keuze voor LCA-software? Neem contact met ons op of maak een belafspraak.

LCA diensten

Contact met ons opnemen

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

Plan een belafspraak

Back To Top