Skip to content

 

Health Product Declaration (HPD)

Wat is een Health Product Declaration (HPD)?

Een Health Product Declaration (HPD) is een document dat fabrikanten gebruiken om productingrediënten en eventuele gezondheidsrisico’s met betrekking tot deze ingrediënten bekend te maken. De HPD volgt de richtlijnen van de Health Product Declaration Collaborative en is een waardevolle aanvulling op op levenscyclus gebaseerde rapporten zoals LCA (Levenscyclusanalyse) en EPD (Milieuproductverklaring).

Een HPD wordt ontwikkeld door individuele chemische stoffen te screenen tegen de Priority Hazard Lists en de GreenScreen for Safer Chemicals®. Het beoordeelt niet of het gebruik of de behandeling van dit product individuen blootstelt aan de chemische stoffen of enig gezondheidsrisico. De HPD geeft eenvoudigweg de inhoud van stoffen in een product weer op basis van specifieke drempelwaarden. Het gedetailleerde gezondheidsinformatie van een product dient dan als een transparantiemaatregel voor de gegevens. Deze verklaring omvat specifiek ook de potentiële gevaren.

LEED v4 en Health Product Declarations

HPD’s maken deel uit van tal van groene bouwregelingen. Ze spelen bijvoorbeeld een rol in de score van LEED v4, een wereldwijd erkende groene bouwnorm. Met toenemende aandacht van consumenten voor transparantie over gevaren, kan het invullen van HPD’s voor jouw producten ze effectiever maken op de markt.

Ecomatters kan je helpen bij het maken van een HPD voor jouw product. We hebben ervaring op het gebied van chemische veiligheid en kunnen alle ingrediënten in jouw product identificeren en classificeren. Om problemen met intellectueel eigendom te vermijden, kunnen we rechtstreeks samenwerken met jouw toeleveringsketen om alle benodigde informatie te verkrijgen.

Als je op zoek bent naar deskundige ondersteuning voor jouw productverklaringen, biedt Ecomatters een kwalitatieve service en een vriendelijk team om mee samen te werken. We hopen dat je contact met ons opneemt!

Milieugezondheid en veiligheid diensten

Contact

Max Sonnen

Managing Director
Marco Mense

Marco Mense

Senior Consultant

Case studies

AkzoNobel - EPD for paint
Supporting AkzoNobel with EPDs for paint products

AkzoNobel is one of the leading paints and coatings companies…

Sustainable sanitation - Thetfort
Towards a more sustainable sanitation system with Thetford

Thetford is a leading global supplier of mobile sanitation systems,…

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

 

Back To Top