Profiel

Ecomatters is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid. In ons multidisciplinaire team komen diverse talenten en expertises samen op het gebied van levenscyclusbeheer, toxicologie, financiën, economie, marketing en gegevensbeheer.

Onze services zijn gebaseerd op levenscyclusbenadering (LCT) met de focus op duurzaamheid in de gehele waardeketen. Wij ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategie en het stellen van concrete duurzaamheidsdoelen. Verder voeren we kwantitatieve analyses uit, waarbij we de sociale, economische en/of mileu-aspecten van diensten en producten evalueren en assisteren we bij het verkrijgen van milieucertificeringen. Daarnaast bieden wij advies en begeleiding op chemische regelgeving en product registraties. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u het volledige project uit handen nemen of onderdelen daarvan, zoals het uitvoeren van (eco-) toxicologische risicobeoordeling, het genereren van blootstellingsscenario’s of de gevaarsindeling.

Onder onze klanten bevinden zich (internationale) chemische en farmaceutische bedrijven, producenten van cosmetica en schoonmaakmiddelen, bedrijven die water- en milieudiensten leveren en detailhandelaren. Wij streven ernaar binnen elk project concrete resultaten te behalen, die begrijpelijk en bruikbaar zijn binnen de betreffende organisatie.