Ga naar hoofdinhoud
Over ons

Over Ecomatters

Ecomatters is een Europees adviesbureau in duurzaamheid dat in 2008 is opgericht door Max Sonnen, om bedrijven te ondersteunen bij het gebruik van duurzaamheid om waarde te creëren.

Tegenwoordig biedt Ecomatters diensten op basis van life cycle thinking (LCT) en richt het zich op duurzaamheid in de waardeketen. We ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategie en het stellen van concrete duurzaamheidsdoelen. Verder voeren we kwantitatieve analyses uit om de sociale, economische en / of milieuaspecten van diensten en producten te evalueren en helpen we bij het opstellen van productclaims, (eco) labels en milieuvriendelijke productsheets.

We bieden ook advies over chemische wetgeving, regelgeving en productregistraties. Afhankelijk van uw behoeften nemen wij het volledige project uit handen of delen daarvan, zoals de het ontwikkelen van duurzaamheids rekentools, het maken van EPDs, uitvoeren van een LCA studie of ondersteunen bij EED of REACH vragen.

Onze visie

“We envision a future society that has no negative environmental and social impact. This is achieved by developing economic opportunities that respect the needs of future generations.”

Onze missie

“Our mission is to help businesses and society recognize opportunities for improving their environmental and social performance while capturing economic opportunities. We’re focused on quantifying sustainability and using this information to develop and incorporate effective business and communication strategies that drive positive change.”

Het Ecomatters-team heeft expertise op het gebied van duurzaamheidsthema’s zoals life cycle assessment, circulaire economie, productclassificatie, eco-labeling en duurzame bedrijfsmodellen. We kunnen ook werken als verlengstuk van uw eigen team.

Tot onze klanten behoren diverse brancheorganisaties, chemische en farmaceutische bedrijven, bedrijven die water- en milieudiensten verlenen en de detailhandel. Onze flexibele, pragmatische en probleemgerichte aanpak stelt ons in staat om oplossingen op maat aan te bieden. Binnen elk project zorgen we voor tastbare resultaten die begrijpelijk en nuttig zijn binnen de organisatie.

Ons Team

Ons team is gepassioneerd in het creëren van waarde door het toepassen van duurzaamheid. Dit doen we door op lange termijn basis samen te werken met onze klanten en partners.

Klanten

Initiatieven

Hier bij Ecomatters houden we ervan om onze klanten duurzame ondersteuning te bieden en hen te helpen hun doelen te bereiken. We hebben echter ook de behoefte om onze eigen bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Daarom organiseren we een aantal eigen initiatieven op het gebied van circulaire materiaalstromen en de transitie naar een klimaat neutrale samenleving. Bekijk ze hier:

Flagship eCircular Icon

eCircular FlagShip

Het eCircular Flagship-programma is gericht op het versnellen van de circulariteit van op kunststof gebaseerde materiaalsystemen en het faciliteren van de dematerialisatie van de vraag naar plastic met de visie van het bereiken van een klimaat neutraal materiaalsysteem tegen 2050.

Climate Neutral

Climate Neutral

Het Climate Neutral-platform is ontwikkeld om bedrijven in de retail- en hospitalitysector praktisch te helpen zodat ze ze energie efficiënt en klimaat neutraal kunnen worden.

CO2 uitstoot

Klimaat Neutraal Certificaat

In oktober 2020 hebben we het Klimaat Neutraal Certificaat van Klimaatgerust ontvangen. Dit betekend dat ons kantoor Klimaat Neutraal is volgens de standaard van Klimaatgerust! We hebben stappen gezet om het energieverbruik te verminderen en jaarlijks compenseren we de resterende CO2 uitstoot.

Als bedrijf met een groot hart voor duurzaamheid, willen we transparant zijn over ons energie verbruik en onze impact op het klimaat. Daarom kiezen we ervoor om jaarlijks over onze CO2 uitstoot te communiceren.

Bij Ecomatters wordt er in totaal nog 3046,87 kg CO2eq uitgestoten. Dit komt voornamelijk van woon-werkverkeer en het energieverbruik voor verwarming via stadsverwarming (andere brandstoffen).

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

Carrière

Op zoek naar een zinvolle carrière of stage-ervaring in duurzaamheid? Houd ons vacaturebord in de gaten voor vacatures. Als er geen openstaande posities zijn, stuur ons dan een solliciatie waarin je beschrijft hoe jij een bijdrage kunt leveren aan wat we bij Ecomatters doen. We zijn altijd blij om in contact te komen met getalenteerde en gemotiveerde mensen die ons team kunnen versterken!

Back To Top