Skip to content

Over ons

Over Ecomatters

Ecomatters is een in Europa gevestigd adviesbureau in duurzaamheid dat in 2008 is opgericht door Max Sonnen om bedrijven te ondersteunen bij het gebruik van duurzaamheidsperspectieven om waarde te bieden voor hun bedrijfsmodellen.

Tegenwoordig biedt Ecomatters diensten gebaseerd op levenscyclus denken (LCT) en richt zich op duurzaamheid in de hele waardeketen. We ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategie en het stellen van concrete duurzaamheidsdoelen. Bovendien voeren we kwantitatieve analyses uit waarin de sociale, economische en/of milieuprestaties van diensten en producten worden geëvalueerd en helpen we bij het opstellen van productclaims, (eco)labels en milieu-informatiebladen voor producten.

We bieden ook advies en begeleiding met betrekking tot chemische wetgeving, regelgeving en productregistraties. Afhankelijk van de behoeften nemen we het hele project uit handen of delen ervan, zoals het ontwikkelen van duurzaamheidsberekeningstools, het opstellen van EPD’s, het uitvoeren van een LCA-studie of het ondersteunen bij je REACH-vragen.

Onze visie

“Wij stellen ons een toekomstige samenleving voor waarin geen negatieve milieu en sociale impact meer is. Dit wordt bereikt door het ontwikkelen van economische kansen die de behoeften van toekomstige generaties respecteren.”

 

Onze missie

“Onze missie is om bedrijven en de samenleving te helpen om hun milieu- en sociale prestaties te verbeteren, terwijl economische kansen worden benut. We richten ons op het kwantificeren van duurzaamheid en het gebruiken van deze informatie om effectieve zakelijke en communicatiestrategieën te ontwikkelen en te integreren die positieve veranderingen teweegbrengen.”

 

Het Ecomatters team beschikt over aanzienlijke expertise op het gebied van duurzaamheidsthema’s zoals Levenscyclusanalyse, circulaire economie, productclassificatie en milieukeurmerken, duurzame bedrijfsmodellen, en we kunnen als een verlengstuk van je team functioneren.

Onder onze klanten bevinden zich (multinationale) chemische en farmaceutische bedrijven, fabrikanten van cosmetica en schoonmaakproducten, bedrijven die water- en milieudiensten leveren, en detailhandelaren. Onze flexibele, pragmatische en probleemgerichte aanpak stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Binnen elk project streven we ernaar tastbare resultaten te behalen die begrijpelijk en bruikbaar zijn binnen de organisatie.

Ons Team

Ons team helpt klanten graag met het creëren van waarde door middel van duurzaamheid.
Dit doen we door op lange termijn samen te werken met onze klanten en partners.

Klanten

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

Carrière

Op zoek naar een zinvolle carrière of stage-ervaring in duurzaamheid? Houd onze vacaturepagina in de gaten voor vacatures. Als er geen openstaande posities zijn, kun je een open sollicitatie sturen waarin je beschrijft hoe jij een bijdrage kunt leveren aan wat we bij Ecomatters doen. We zijn altijd enthousiast om in contact te komen met getalenteerde en gemotiveerde mensen die ons team kunnen versterken!

 

Back To Top