skip to Main Content
Over ons

Over Ecomatters

Ecomatters is een Europees duurzaamheids adviesbureau dat in 2008 is opgericht door Max Sonnen, om bedrijven te ondersteunen bij het gebruik van duurzaamheid om waarde te creëren.

Tegenwoordig biedt Ecomatters diensten op basis van life cycle thinking (LCT) en richt het zich op duurzaamheid in de waardeketen. We ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategie en het stellen van concrete duurzaamheidsdoelen. Verder voeren we kwantitatieve analyses uit om de sociale, economische en / of milieuaspecten van diensten en producten te evalueren en helpen we bij het opstellen van productclaims, (eco) labels en milieuvriendelijke productsheets.

We bieden ook advies over chemische wetgeving, regelgeving en productregistraties. Afhankelijk van uw behoeften nemen wij het volledige project uit handen of delen daarvan, zoals de het ontwikkelen van duurzaamheids rekentools, het maken van EPDs, uitvoeren van een LCA studie of ondersteunen bij EED of REACH vragen.

Onze visie

“We envision a future society that has no negative environmental and social impact. This is achieved by developing economic opportunities that respect the needs of future generations.”

Onze missie

“Our mission is to help businesses and society recognize opportunities for improving their environmental and social performance while capturing economic opportunities. We’re focused on quantifying sustainability and using this information to develop and incorporate effective business and communication strategies that drive positive change.”

Het Ecomatters-team heeft expertise op het gebied van duurzaamheidsthema’s zoals Life Cycle Assessment, circulaire economie, productclassificatie, eco-labeling, en duurzame bedrijfsmodellen.

Tot onze klanten behoren diverse brancheorganisaties, chemische en farmaceutische bedrijven, bedrijven die water- en milieudiensten verlenen en de detailhandel. Onze flexibele, pragmatische en oplossingsgerichte aanpak stelt ons in staat om oplossingen op maat aan te bieden. Binnen elk project zorgen we voor tastbare resultaten die begrijpelijk en nuttig zijn binnen de organisatie.

Sustainability Consultancy - Ecomatters - Team Photo
Sustainability Consultancy - Ecomatters - Team Photo2
Sustainability Consultancy - Ecomatters - Team Photo3

Ons team in gepassioneerd in het ontdekken van meerwaarde doormiddel van duurzaamheidsdenken. We werken nauw samen en geven prioriteit aan het ontwikkelen van hechte en langdurige relaties met onze klanten en partners.

Initiatieven

Bij Ecomatters bieden we onze klanten duurzame ondersteuning en helpen hen doelen te bereiken. We hebben echter ook de behoefte om onze eigen bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Daarom organiseren we een aantal eigen initiatieven op het gebied van circulaire materiaalstromen en de transitie naar een klimaat neutrale samenleving. Bekijk ze hier:

Flagship ECircular Icon

eCircular FlagShip

Het eCircular Flagship-programma is gericht op het versnellen van de circulariteit van op kunststof gebaseerde materiaalsystemen en het faciliteren van de dematerialisatie van de vraag naar plastic. De achterliggende visie is het bereiken van een klimaat neutraal materiaalsysteem in 2050.

Klimaat Neutraal

Het klimaat neutraal project is ontwikkeld om bedrijven in de retail- en hospitalitysector te helpen zodat ze energie efficiënt en klimaat neutraal kunnen worden.

Klanten

Carrière

Op zoek naar een zinvolle carrière of stage-ervaring in duurzaamheid? Houd onze carrièrepagina in de gaten voor vacatures. Als er geen openstaande posities zijn, stuur ons dan een bericht met een beschrijving van hoe je denkt dat je een bijdrage kunt leveren aan Ecomatters. We komen graag in contact met getalenteerde en gemotiveerde mensen die ons team kunnen versterken!

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

Back To Top