Skip to content

 

Sectoren

Als adviesbureau op het gebied van duurzaamheid werken we samen met klanten in verschillende sectoren, met name in de chemische en coatingsindustrie, kunststof en verpakkingsindustrie, productieindustrie en bouwsector. Neem een kijkje op de verschillende secotorenpagina’s, waarin we per sector meer vertellen over hoe wij onze op maat gemaakte duurzaamheidsdiensten aanbieden, de gerelateerde projecten die we in het verleden hebben uitgevoerd en onze nieuwsartikelen met betrekking tot de specifieke sector.

Flagship eCircular Icon

Chemie & Coating

Ecomatters heeft veel ervaring in het ondersteunen van de chemische- en coatingindustrie bij het berekenen van de koolstofemissies van bedrijven, het uitvoeren van LCA-studies, het maken van milieuproductverklaringen en het ondersteunen bij het stellen van duurzaamheidsdoelen en -strategieën.

Lees meer
Plastics & Packaging

Plastic & Verpakking

We ondersteunen bedrijven in de kunststof- en verpakkingsindustrie bij het opstellen van duurzaamheidsstrategieën, het berekenen van de CO2-uitstoot van producten en het bepalen van de meest klimaatvriendelijke verpakkingsmogelijkheden voor kunststoffen, biobased materialen en andere materialen.

Lees meer
Manufacturing

Productie

De productieindustrie staan we voornamelijk bij in het berekenen van de CO2-uitstoot van bedrijven, het uitvoeren van LCA-onderzoeken, het maken van milieuproductverklaringen (EPD’s) en het ondersteunen bij het stellen van duurzaamheidsdoelen en -strategieën.

Lees meer
Construction & Building

Constructie & Bouw

We helpen bedrijven in de bouw- en vastgoedsector bij het vinden van mogelijkheden voor verbetering van energie-efficiëntie (gebaseerd op EED & BREAM-in-gebruik), het berekenen van koolstofemissies, het opstellen van energiereductiestrategieën en het ontwikkelen van milieuproductverklaringen die voldoen aan EN 15804 normen.

Lees meer

Wat onze klanten over ons zeggen

“Bij het berekenen van onze ecologische voetafdruk gaat de ondersteuning van Ecomatters verder dan alleen de berekeningen zelf. Besprekingen over de resultaten en het gebruik van deze resultaten in het opstellen van zakelijke cases voegen waarde toe.”

Marjan Kamer, Specialist Eco-Efficiency Services, Teijin Aramid

 

“De regelgeving omtrent biobased materialen is complex en ondergaat snelle veranderingen. Ecomatters heeft dit terrein toegankelijk gemaakt voor jonge en innovatieve bedrijven. Ze hebben deze bedrijven een duidelijk perspectief geboden over welke stappen nodig zouden kunnen zijn om hun producten op de markt te brengen, en over de positie die ze kunnen innemen met betrekking tot de veranderende omstandigheden in dit veld. We hebben voor Ecomatters gekozen vanwege hun expertise, pragmatisme en de flexibiliteit van hun aanpak, wat zeer gunstig is gebleken tijdens het project.”.

– Guy de Sevaux, Invest-NL

 

 “Ecomatters heeft een einde-afvalbeoordeling uitgevoerd voor de producten van Regain HiCAL. We vonden het samenwerken met Ecomatters een zeer bevredigende ervaring. Ze brachten een goed gestructureerde aanpak naar de opdracht en leverden een uitgebreide analyse van de verstrekte informatie. Het resulterende Rapport Einde-afvalbeoordeling is een waardevolle aanwinst voor ons bedrijf. Het was een genoegen om met zulke professionele en deskundige mensen samen te werken.”.

– Bernie Cooper, President and Managing Director, Regain

 

“We werken graag samen met het servicegerichte en deskundige team van Ecomatters, dat ons ondersteunt bij het creëren van de transparantie over de milieubelasting van onze producten waar onze klanten op vertrouwen.“

– Job Coenen, Senior Program Manager Sustainability, AkzoNobel

 

“Als wereldwijde marktleider in afdichtingsmiddelen en schuimverbindingslijmen hebben we onszelf als doel gesteld om onze koolstofvoetafdruk te verlagen. Het vergde veel inspanning om alle benodigde gegevens te verzamelen, maar de soepele samenwerking met Ecomatters, hun deskundige kennis en het gemakkelijk te gebruiken sjabloon maakten het rapport zeer waardevol voor ons.”

– Chris Belterman, Product Marketing Manager, SABA

 

Onze klanten

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

 

Back To Top