skip to Main Content
Diensten
LCA & EPD

LCA & EPD

Levenscyclusanalyse is een hulpmiddel dat de milieu-impact van een product of organisatie tijdens zijn levenscyclus identificeert. Milieu-impact komt vaak tot uiting in verschillende milieu-indicatoren, zoals onder andere het broeikaseffect en landgebruik. De resultaten van een LCA kunnen voor een Eco Efficiency Analysis (EEA) worden uitgebreid met financiële informatie of worden gebruikt voor het invullen van Environmental Product Declarations (EPD’s). Neem contact met ons op om te zien hoe een LCA u kan helpen de effectiviteit van uw product of bedrijf te verbeteren.

Meer info
Klimaat & Energie

Klimaat & Energie

Steeds meer bedrijven willen koolstofneutraal worden om toekomstige energiekosten te verminderen en om duurzaam gebruik van hulpbronnen te bevorderen. Of u nu uw voetafdruk wilt berekenen, uw uitstoot wilt rapporteren, een CO2-neutrale investeringsstrategie wilt ontwikkelen, een milieukeur wilt krijgen of gewoon wilt beslissen waar te beginnen, Ecomatters kan u ondersteunen.

Meer info
Impact Valuation & Economics

Impact valuation & economics

Bedrijven en organisaties zijn afhankelijk van verschillende vormen van hulpbronnen, waaronder natuurlijk, menselijk, sociaal en financieel kapitaal. Door waarde toe te kennen aan deze factoren door middel van kwalitatieve, kwantitatieve of gemonetariseerde waardering, is het gemakkelijker om hun werkelijke waarde voor uw bedrijf te begrijpen. Ecomatters kan u helpen de juiste impactevaluatie voor uw behoeften en doelen te bepalen en in duidelijke bewoording communiceren wat dit betekent voor uw bedrijf.

Meer info
Chemische Veiligheid

Chemische veiligheid

Ecomatters heeft een geschiedenis in de chemische veiligheid van regelgevende instanties. Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van de REACH-conformiteit, voedselcontact- en verpakkingsvoorschriften en gezondheidsproductverklaringen. Daarnaast kunnen we u ondersteunen bij chemische concepten met betrekking tot bioplastics, chemische circulaire economie en labeling.

Meer info

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

Back To Top