Ga naar hoofdinhoud

 

Diensten

LCA & EPD

LCA & EPD

Levenscyclusanalyse is een hulpmiddel dat de milieu-impact van een product of organisatie tijdens zijn levenscyclus identificeert. Milieu-impact komt vaak tot uiting in verschillende milieu-indicatoren, zoals onder andere het broeikaseffect en landgebruik. De resultaten van een LCA kunnen voor een Eco Efficiency Analysis (EEA) worden uitgebreid met financiële informatie of worden gebruikt voor het invullen van Environmental Product Declarations (EPD’s). Neem contact met ons op om te zien hoe een LCA u kan helpen de effectiviteit van uw product of bedrijf te verbeteren.

Meer informatie
Climate & Energy

Klimaat & Circulariteit

Steeds meer bedrijven willen koolstofneutraal worden om toekomstige energiekosten te verminderen en om duurzaam gebruik van hulpbronnen te bevorderen. Of u nu uw voetafdruk wilt berekenen, uw uitstoot wilt rapporteren, een CO2-neutrale investeringsstrategie wilt ontwikkelen, een milieukeur wilt krijgen of gewoon wilt beslissen waar te beginnen, Ecomatters kan u ondersteunen.

Meer informatie
Sustainability Reporting

Duurzaamheidsrapportage

Bedrijven over de hele wereld besteden meer aandacht aan het rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties, in het bijzonder met betrekking tot milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Langetermijnbeleggers zoals pensioenfondsen en steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in de ESG-prestaties van een bedrijf. Een belangrijke indicator voor duurzaamheid is de impact van een bedrijf op de klimaatverandering of de voetafdruk van een cabon.

Door uw ecologische voetafdruk te meten en te rapporteren, kunt u beginnen met het opzetten van emissiebeheersinitiatieven om de uitstoot in de toekomst te verminderen. Onze strategische advies-, target- en rapporteringsdiensten zorgen ervoor dat de duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald en duidelijk gecommuniceerd worden naar belanghebbenden.

Meer informatie
REACH icon

Naleving en wetgeving

Ecomatters heeft een geschiedenis in chemische veiligheid. We ondersteunen bedrijven bij het begrijpen en naleven van de relevante wetgeving op het gebied van chemicaliën, afval en recycling, inclusief REACH-naleving, en bij het screenen en evalueren van uw voedselcontactmaterialen die zijn gespecificeerd voor het beoogde gebruik.

Het is van cruciaal belang om aan deze voorschriften te voldoen om een veilig gebruik van chemicaliën voor mens en milieu te garanderen. Daarnaast kunnen we u ondersteunen bij wetgeving op het gebied van afval, recycling, bioplastic, chemische circulaire economie en etikettering. Neem contact op en kijk hoe we u kunnen helpen om te bepalen wat de afval- en recyclingwetgeving voor uw bedrijf betekent.

Meer informatie

Meer weten?

Neem contact op met onze experts

 

Back To Top