Skip to content

 

Externe duurzaamheidsexpert

Duurzaamheid expertise benutten met externe duurzaamheidsexperts

Het omgaan met de complexiteit van een breed scala aan duurzaamheidskwesties vereist een unieke set vaardigheden. Voor organisaties die directe deskundige ondersteuning zoeken, zonder de verplichting van een vaste aanstelling, staan onze teamleden klaar om naadloos te integreren in jouw activiteiten. Onze duurzaamheidsadviseurs kunnen deel uitmaken van jouw team om de relevante duurzaamheidskwesties en kaders te kwantificeren, rapporteren en adviseren. Vooral als jouw bedrijf actief is in de sectoren chemie, coatings, kunststoffen en verpakkingen, producten produceert of de bouwsector bevoorraadt.

Waarom een externe duurzaamheidsexpert?

  • Specifieke Expertise: Professioneel beheer van duurzaamheidskwesties vereist een unieke vaardighedenset en diepgaande kennis van milieumetingen, regelgeving en industriestandaarden. Het opbouwen en behouden van deze expertise is een voortdurende investering.
  • Kosteneffectieve Oplossing: Het inhuren van een fulltime, in-house duurzaamheidsexpert kan duur zijn. Het inschakelen van een teamlid op afstand stelt je in staat om toegang te krijgen tot de benodigde vaardigheden zonder de langetermijnverbintenis.
  • Flexibiliteit in Werkbelasting: De werkbelasting in verband met duurzaamheidskwesties kan variëren. Een teamlid op afstand kan zich aanpassen aan de veranderende behoeften van jouw organisatie, ondersteuning bieden wanneer en waar dat het meest nodig is.

Welke problemen lost het op?

  • Beperkte Middelen: Veel organisaties worden geconfronteerd met beperkte middelen als het gaat om het inhuren van gespecialiseerde professionals. Teamleden op afstand bieden een flexibele oplossing om hiermee om te gaan.
  • Directe toegang tot expertise: Het organiseren van de capaciteit om duurzaamheidskwesties intern aan te pakken, komt mogelijk niet overeen met de tijd die nodig is om een fulltime medewerker aan te nemen en in te werken. Teamleden op afstand bieden directe toegang tot ervaren professionals.
  • Beheersen van overheadkosten: Vermijd de overheadkosten die gepaard gaan met vaste aanstellingen, zoals voordelen, training en inwerkingskosten, of de kosten voor toegang tot gespecialiseerde software.

De waarde die het biedt

  • Aangepaste Ondersteuning: Ontvang ondersteuning van ervaren professionals die is afgestemd op de unieke behoeften en duurzaamheidsdoelen van uw organisatie.
  • Diepgaand Inzicht in het Duurzaamheidsdomein: Ons team is goed thuis in het werken binnen verschillende kaders, met betrekking tot aspecten zoals levenscyclusdenken (LCA, EPD, Product Carbon Footprint en PEF), bedrijfsemissieberekeningen (GHG-framework, OEF), duurzaamheidsrapportage (CSRD, GRI en SBTI), en (EU) regelgeving binnen het duurzaamheidsdomein.
  • Efficiëntie en Tijdigheid: Versnel het proces van kwantificering van duurzaamheidsinspanningen met directe toegang tot experts, zodat de ontwikkeling van LCA of duurzaamheidsrapportage tijdig wordt uitgevoerd.
  • Kostenbesparingen: Behaal je duurzaamheidsdoelen zonder je budget te overschrijden, aangezien teamleden op afstand een kosteneffectief alternatief bieden voor vaste aanstellingen.

Gerelateerde diensten

Contact

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

Plan een belafspraak
Wil je meer weten? Neem contact op met onze experts.

Case Studies

Het scala aan projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers illustreert de ruime ervaring die wij hebben met het werken als externe duurzaamheidsexpert.

DECOAT: Exploring debonding solutions to aid recycling
Organisational Carbon Footprint Screening
Insights from the organisational carbon footprint screening for SABA
Regain - End of Waste criteria
End-of-waste assessment report for Regain Services Pty Limited
End of waste system
Analysing the Dutch end-of-waste system
Emission calculation tool
Emission calculation tool to SURF towards understanding impact
AkzoNobel - EPD for paint
Supporting AkzoNobel with EPDs for paint products
Steel plates EPD - Makstill - Case Study
EPD for steel plates produced by Makstil
Salt mining impact
The environmental impact of salt mining by Nobian
 

Back To Top