Skip to content

Single Use Plastics richtlijn

Als onderdeel van de EU Plastic Strategy heeft het Europees Parlement een richtlijn voor Single Use Plastics (SUP) opgesteld om de vervuiling van zeeën door wegwerpproducten van plastic aan te pakken, die vaak op Europese stranden worden aangetroffen, samen met visgerei en oxo-degradeerbaar plastic.

Naast de bestrijding van plastic zeevervuiling bevordert de richtlijn voor Single Use Plastics sterk circulaire benaderingen die prioriteit geven aan duurzame en niet-giftige herbruikbare producten en hergebruiksystemen. Het doel is om de hoeveelheid gegenereerd afval te verminderen en een circulaire levenscyclus voor plastics te waarborgen.

De SUP-richtlijn is van toepassing op plastic producten die bedoeld zijn om slechts één keer te worden gebruikt en daarna te worden weggegooid, zoals bestek, voedsel- en drankcontainers, plastic tassen, verpakkingen of wikkels, en nog veel meer. De verkoop en het gebruik van wegwerpplastic moeten worden verminderd of verboden, afhankelijk van het bestaan van geschikte alternatieven.

Ecomatters heeft uitgebreide expertise met betrekking tot de richtlijn voor Single Use Plastics en de implicaties ervan voor producenten. We kunnen je helpen ervoor te zorgen dat je volledig voldoet aan de regelgeving en klaar bent voor toekomstige regelgevende ontwikkelingen.

Ecomatters ondersteuning in de Single Use Plastic richtlijn

Wij hebben jarenlange ervaring met kunststofregulering en duurzaamheidsbeoordeling. Ecomatters beschikt over specifieke expertise met betrekking tot de richtlijn voor Single Use Plastics en de gevolgen daarvan voor fabrikanten of distributeurs. Wij helpen onze klanten met:

  1. Blootstelling van jouw organisatie en producten aan de SUP-richtlijn om volledige regelgevende naleving te waarborgen.
  2. De positie van biobased stoffen en biologisch afbreekbaar plastic binnen de richtlijn voor Single Use Plastics.
  3. Advies over etiketteringsvereisten en communicatie.
  4. Ondersteuning bij maatregelen voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor producenten van artikelen.

SUP richtlijn diensten

Contact

Max Sonnen

Managing Director
Marco Mense

Marco Mense

Senior Consultant

Relevante Case studies

Bioplastics Regulatory Context
Report on bioplastic regulatory context

Bioplastics are promoted as alternatives to fossil-based plastics. However, rightly…

Sustainable food packaging
Just Eat Takeaway: Sustainable Food Packaging

As one of the frontrunners in the meal delivery sector,…

Bel met onze consultant

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs om je vragen te stellen.

Back To Top