skip to Main Content
Chemical compliance
REACH Icon

REACH naleving

Met tienduizenden chemicaliën op de markt en de jaarlijkse introductie van honderden nieuwe formules, worden fabrikanten, importeurs en eindgebruikers geconfronteerd met de inhoudelijk complexe taak om risico’s en potentiele gevaren voor de gezondheid van de mens en het milieu te evalueren, en daarnaast om informatie te catalogiseren, bij te werken en te delen door middel van een registratiedossier. Regelgeving zoals REACH ondersteunt risicobeoordeling, risicobeheer en het verstrekken van geschikte veiligheidsinformatie over de chemische stoffen op de Europese markt. Het is van cruciaal belang om aan deze wetgeving te voldoen om de veiligheid van mens en milieu te garanderen bij het gebuik van chemische stoffen en mengsels.

Ecomatters heeft ervaring met de Europese chemische naleving en onze chemische experts kunnen:

  • Adviseren over en voltooien van REACH-nalevingsdocumentatie en gerelateerde activiteiten
Declaration Icon

Declarations of Compliance

Declarations of Compliance (DOC) van een product vereisen gedetaillieerde informatie omtrent productsamenstelling, recepturen en formuleringen. Veel bedrijven in de toeleveringsketen zijn echter terughoudend om deze informatie te delen vanwege intellectuele eigendomsbelangen en gebrek aan een goede communicatiestructuur. Als onafhankelijke deskundige partij, kan Ecomatters u helpen deze verklaringen op te stellen door met uw toeleveringsketen samen te werken om alle relevante ingrediënten in uw product te identificeren. We houden formules strikt vertrouwelijk en evalueren zorgvuldig welke informatie in een DOC moet worden gepubliceerd, zodat u de juiste documentatie krijgt die u nodig heeft om naleving van wet-en regelgeving aan te tonen. We hebben expertise in het uitvoeren van evaluaties en documentatie voor voedselcontactmaterialenig, (eco)labeling, en Gezondheid Product Verklaringen (HPDs).

Onze chemische experts zijn op de hoogte van veel chemische compliance- en veiligheidsprotocollen en kunnen:

  • Voedselcontact- en verpakkingsvoorschriften en de huidige compliance-status identificeren en u hierover adviseren.
  • Dienen als een neutrale derde partij om de intellectuele eigendom van formules te beschermen bij het zoeken naar compliancecertificeringen
  • Verklaringen voltooien voor gezondheidsproducten en andere gerelateerde verklaringen

Sub services

Lees meer over onze specifieke diensten op het gebied van Chemical Compliance.

Back To Top