Skip to content

Constructie & Bouw

Bij Ecomatters hebben we veel ervaring in het ondersteunen van de constructie- en bouwsector bij het vinden van gebieden voor verbetering van de energie-efficiëntie (op basis van EED & BREAM-in-gebruik), het berekenen van koolstofemissies, het opstellen van strategieën voor energiereductie en het ontwikkelen van EN 15804-conforme milieuproductverklaringen.

Wij helpen onze klanten met:

  • Berekeningen van koolstof- en energievoetafdruk;
  • Het uitvoeren van een energie-audit op locatie en het creëren van een overzicht van bestaande energiestromen;
  • Het voltooien van ISO 14025 Type III, ISO 14021 en sectorspecifieke EPD’s volgens EN 15804-normen;
  • Het ontwikkelen van een gekwantificeerd overzicht van het energiebesparingspotentieel van uw bedrijf voor een korte of lange periode;
  • Gecertificeerde LCA-onderzoeken en LCA-screeningsonderzoeken uitvoeren volgens ISO14040/44;
  • Ontwerp en ondersteuning van rapportagesystemen voor duurzaamheid van bedrijven, inclusief strategieontwikkeling en het stellen van doelen (op wetenschap gebaseerde doelen)
  • Hulp bij het berekenen van de CO2-uitstoot onder uw directe controle (scope 1-emissies) en de indirecte (scope 2 en 3) emissies van uw organisatie.

Gerelateerde diensten

Case studies

Het scala aan projecten voor een uiteenlopende reeks klanten illustreert de uitgebreide ervaring die we hebben met werken in de constructie- en bouwsector.

DECOAT: Exploring debonding solutions to aid recycling
Organisational Carbon Footprint Screening
Insights from the organisational carbon footprint screening for SABA
Regain - End of Waste criteria
End-of-waste assessment report for Regain Services Pty Limited
End of waste system
Analysing the Dutch end-of-waste system
Emission calculation tool
Emission calculation tool to SURF towards understanding impact
AkzoNobel - EPD for paint
Supporting AkzoNobel with EPDs for paint products
Steel plates EPD - Makstill - Case Study
EPD for steel plates produced by Makstil
Salt mining impact
The environmental impact of salt mining by Nobian

Constructie & Bouw

De bouwsector staat voor grote uitdagingen in de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. De gebouwde omgeving vereist enorme hoeveelheden grondstoffen en is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de totale Europese klimaatimpact en afval. Dat gezegd hebbende, de bouwsector is ook een van de leidende sectoren als het gaat om beoordelingskaders voor duurzaamheid. Bij Ecomatters hebben we jarenlange ervaring met het opstellen van frameworks, zoals Environmental Product Declarations (EPD’s) conform ISO-normen en de Product Category Rules (PCR) voor gebouwen; EN15804.

Bij Ecomatters hebben we jarenlange ervaring met kaders, zoals Environmental Product Declarations (EPD’s) in overeenstemming met relevante ISO-normen en EN15804. Wij ondersteunen een breed scala aan fabrikanten die de bouwsector van onze diensten voorzien op dit gebied. Daarnaast geven we inzicht in de energiezuinigheid van gebouwen en helpen we bedrijven om te voldoen aan de Europese Energierichtlijn (EED).

Veel van onze opdrachtgevers zetten ook stappen om de bouw meer circulair en biobased te maken. We bieden effectieve ondersteuning op deze gebieden met behulp van onze uitgebreide kennisbasis over biobased bouwmaterialen en hun toepassingen, naleving van wet- en regelgeving, recyclingprogramma’s en strategieën voor materiaalterugwinning.

Aangezien we vandaag al de effecten van klimaatverandering zien, heeft de bouwsector een groot potentieel om klimaatadaptatie te realiseren. Ecomatters kan bedrijven en overheden ondersteunen bij het bepalen van de impact en effectiviteit van klimaatadaptatiemaatregelen in gebouwen en stedelijke gebieden. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het verminderen van hittestress en het vasthouden en infiltreren van water.

Een aantal van onze klanten in de bouw & contructie sector

Wil je meer weten? Neem contact op met onze experts.

Nieuws

Ben je benieuwd naar meer van onze gedachten over constructie & bouwen? Hier zijn enkele van onze nieuwsartikelen.

Back To Top